Doctor4

Hoe ontstaat blaasontsteking

Urineweginfecties bij vrouwen komen veel voor , ongeveer 25-40 % van de vrouwen in de Verenigde Staten 20-40 jaar zijn een urineweginfectie gehad . Urineweginfecties goed voor meer dan 6 miljoen patiënt bezoeken aan artsen per jaar in de Verenigde Staten . Ongeveer 20 % van de bezoeken zijn Eds.

Blaasontsteking komt bij 0,3-1,3 % van de zwangerschappen maar lijkt gerelateerd te zijn aan asymptomatische bacteriurie . Acute pyelonefritis komt voor in 1-2 % van de zwangerschappen . Urineweginfecties optreden in 30-50% van niertransplantatiepatiënten en vaak zijn stil .

In 2007 werden ongeveer 3,9% van het kantoor bezoeken in verband met klachten met betrekking tot de urogenitale systeem. [ 12 ] Schattingen gebaseerd op kantoor en ED bezoeken suggereren per jaar ongeveer 7.000.000 episodes van acute blaasontsteking. Sommige studies schatten dat urineweginfecties ( cystitis plus pyelonefritis ) kost minstens $ 1 miljard per jaar .
internationale statistieken

Urineweginfecties zijn goed gekarakteriseerd in Zweden en andere delen van Europa . [ 13 ] Deze studies hebben aangetoond dat 1 in 5 volwassen vrouwen ervaren een urineweginfectie op een bepaald punt , bevestigt dat het een zeer gemeenschappelijke wereldwijd probleem .

De epidemiologie van UTI in de tropen is minder goed gedocumenteerd . Urineweginfecties verschijnen voorkomende en geassocieerd met structurele afwijkingen zijn . Chronische infectie van Schistosoma haematobium verstoort blaas mucosale integriteit en veroorzaakt obstructie van de urinewegen en stasis . Salmonella bacteriurie , met of zonder bacteriëmie , is zeer vaak voor bij patiënten met schistosomiasis . Behandeling vereist zowel antischistosomal en anti – Salmonella agenten .
Leeftijd en sex-gerelateerde demografische

Leave a Reply