Gebroken11

Dieet bij blaasonsteking

Dieet

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat er een dieet is voor PBS / IC, maar artsen en patiënten zijn van mening dat bepaalde voedingsmiddelen, waaronder alcohol, kruiden, chocolade, en cafeïnehoudende dranken en citrus kunnen bijdragen tot irritatie en ontsteking van de blaas. Levensmiddelen die zuur zijn, bijvoorbeeld koolzuurhoudende dranken, tomaten, vitamine C, citrusvruchten en dranken, azijn, rode bosbessen, aardbeien, druiven, guave, mango, ananas worden ook als slecht voor de blaas beschouwd. Andere voedingsmiddelen die de symptomen kunnen verhogen omdat ze de natuurlijke chemische tyramine hebben zijn: wijn, bier, kaas, noten, yoghurt, bananen, soja saus, kippenlevertjes, rozijnen, zure room, avocado’s, vijgen, corned beef, tuinbonen, brouwers ‘ gist, en chocolade.

Sommige patiënten met PBS / IC is het ook opgevallen dat er een verergering van de symptomen is na het eten of drinken van producten met kunstmatige zoetstoffen. Patiënten kunnen sommige dingen niet proberen te eten of te drinken als ze merken dat de symptomen erger worden. Ze kunnen ook andere producten gaan proberen en zo bepalen welke producten hun probleem verergeren of verminderen.

Roken

Veel PBS / IC-patiënten hebben het gevoel dat roken hun symptomen verergert. (Omdat roken de belangrijkste oorzaak van blaaskanker is, kan de roker het beste stoppen met roken)

Oefenen

Veel PBS / IC-patiënten hebben het gevoel dat regelmatige lichaamsbeweging de symptomen helpt te verlichten.

Blaastraining

Mensen die enige verlichting van pijn gevonden hebben kunnen in staat zijn om de frequentie te verminderen met behulp van blaastraining technieken. Methoden variëren, maar in principe beslist de patiënt om op aangewezen tijden te plassen en maakt gebruik van ontspanningstechnieken en afleiding om te helpen zich aa het schema te houden. Geleidelijk aan verlengt de patiënt de tijd tussen het plassen. Een dagboek is meestal nuttig voor het bijhouden van de voortgang.

Leave a Reply