Gebroken6

Cystoscopie

Voor de relatief recente ontwikkeling van de PST, is cystoscopie de beste diagnostische test die beschikbaar is voor PBS / IC. Maar cystoscopie heeft ook zijn beperkingen. Zweren zijn over het algemeen niet waargenomen in kleine of vroege gevallen van PBS / IC. Studies hebben ook aangetoond dat cystoscopie een 60% slaging van onderdiagnosing PBS / IC heeft. Vanwege deze beperkingen wordt cystoscopie alleen aanbevolen om andere mogelijke oorzaken van de symptomen uit te sluiten en niet voor de definitieve diagnose van PBS / IC.

Een belangrijke opmerking is dat de door het uitrekken tijdens de cystoscopie leidt tot een verlichting van de symptomen in 20% -30% van de mensen met PBS / IC. Dit duurt over het algemeen drie tot zes maanden na de procedure.

Een biopsie is een microscopisch onderzoek van een kleine steekproef van weefsel. Monsters van de blaas en plasbuis worden verwijderd tijdens cystoscopie en later onderzocht met een microscoop. Een biopsie helpt blaaskanker uit te sluiten. Het kan ook bevestigen zijn van de aanwezigheid van mestcellen of een ontsteking van de blaaswand die consistent zijn met een diagnose van PBS / IC. Toch kan de biopsie geen absolute diagnose van PBS / IC maken.

Blaasontsteking is een ontsteking. In dit geval een cystitis blaasontsteking. Technisch gezien kan de blaas zelf niet ontstoken zijn, maar het weefsels die het omringt kan makkelijk last hebben van structurele en morfologische irritatie. Soms ontstaat er een situatie dat de patient niet goed meer voelt of hij of zij een ontsteking heeft. Dit komt omdat dit al zo vaak voorgekomen is. Er zijn zo veel soorten blaasontsteking en verschillende symptomen veroorzaakt, dat ze uitgegroeid zijn tot het meest populaire criterium voor onderzoek van blaasontsteking. Kortom, zodra er een nieuwe blaasontsteking oorzaak gevonden wordt, wordt een nieuwe pathologie ontwikkeld, samen met een nieuwe reeks van cystitis symptomen en een nieuwe behandeling.

Op dit moment zijn er maar liefst vijf belangrijke types van blaasontsteking, elk van hen is in detail beschreven in de juiste medische leerboeken. Voor de toepassing van dit artikel wordt de beschrijvingen aangepast op het kennisniveau van het publiek. Daarom zijn hier de vijf blaasontsteking gekoppeld.

Traumatische cystitis: deze vorm van blaasontsteking komt het meest voor bij vrouwen die het slachtoffer zijn van een soort van trauma. Meestal zal de vrouw na een zeer krachtige seksuele gemeenschap typische cystitis symptomen melden. Dit komt omdat de blaas zeer dicht bij het vrouwelijk voortplantingssysteem ligt, indien de partner niet oppast, kan hij de kop van de buitenste lagen van de blaas vrij eenvoudig aanraken. Uiteraard worden in dit geval de binnenwanden van de vagina ook nog gekneusd en is gemeenschap dan minder aangenaam voor de vrouw. In het algemeen wordt deze vorm van blaasontsteking gemeld bij slachtoffers van verkrachting. Het is bekend dat traumatische cystitis wordt gevolgd door bacteriële cystitis: sommige bacteriën kunnen komen door kleine breuken in de uretha en dringt de blaaswand binnen. Nogmaals, deze breuken zijn te wijten aan de krachtdadigheid van de seksuele daad.

Cystes (IC): in dit geval is de cystitis min of meer permanent en heeft geen bacteriële oorzaak. Eigenlijk weet niemand echt wat de oorzaak van interstitiële cystitis is. Sommige specialisten beweren dat de oorzaak een auto-immuunziekten is: in principe is het immuunsysteem de baas van het lichaam en als het een deel van het lichaam niet herkent, wordt de blaas beschouwt als een indringer. Net als elke andere auto-immuunziekte die er zijn, wordt er gedacht dat dit ongeneeslijk is. Gelukkig kunnen de symptomen gemakkelijk getemd worden aan een normale en draaglijk niveau. Het nadeel is, dat het idee niet bewezen kan worden. Althans, niet nu. Ook wordt de virale of bacteriële oorzaak geëlimineerd, aangezien zowel antivirale middelen en antibiotica geen nut hebben. De blauwe plekken die aanwezig zijn op alle interstitiële cystitis foto’s zijn permanent en de patiënt wordt gedwongen om te leven met de blaasontsteking symptomen.

Eosinofiele cystitis: dit is een van de zeldzaamste vormen van cystitis die er zijn, een eosinofiele cystitis diagnose kan alleen gesteld worden door biopsie. Dat maakt het kwaadaardig, het betekent gewoon dat het immuun is voor bijna alle vormen van medische diagnose. In wezen presenteert de patiënt zich met blaasontsteking symptomen, maar geen klassieke onderzoeksmethoden kan dit bewijzen. De oorzaak is meestal nog steeds een raadsel, maar sommige stellen dat het een sub – type van interstitiële cystitis is. Maar het heeft een aantal zeer specifieke fysieke verschijningsvormen: het heeft alleen invloed op kinderen die een aantal ernstige behandeling met zeer giftige medicijnen hebben ondergaan (meestal de kinderen die hebben geleden door twee of drie rondes chemotherapie manifesteren eosinofiele cystitis symptomen) en het is ontdekt dat eosinofielen (witte bloedcellen) in staat zijn om de blaaswand binnen te dringen en zich er in te voeren. Niemand weet hoe dat mogelijk is.

Hemorragische cystitis: Patiënten die last hebben van hemorragische cystitis hebben rode urine. In wezen plassen deze mensen bloed. Gelukkig is deze vorm van blaasontsteking eenvoudig te stoppen en heeft een definitieve oorzaak: medicatie. Meestal hebben kankerpatiënten hier last van. Zodra de medicatie gestopt wordt, kan de blaaswand herstellen van de schade en het verlies van bloed is niet langer een probleem. Een van de belangrijkste hemorrhagic cystitis is straling cystitis. Het komt direct na een bestraling en het duurt voor het geheel van de chemotherapie sessies.

Bacteriële cystitis: deze is beperkt tot seksueel actieve vrouwen. De meest voorkomende bacteriën die vrouwen beïnvloeden zijn E. coli en Staphylococcus saprophyticus. Na de juiste behandeling, zal de blaasontsteking te genezen.

Aangezien het praktisch onmogelijk cystitis behandelen zonder het type cystitis van de patiënt te bepalen die lijdt aan de cystitis is zeer belangrijk. Natuurlijk, elke diagnose begint met een lijst van symptomen. De duidelijkste cystitis symptomen zijn:

Druk in het onderste bekken Zodra de blaas begint op te zwellen, is druk een gevolg. De druk neemt met de dag toe en de blaas wordt steeds groter totdat het ondraaglijk is en niet als ziekte wordt behandeld.
Pijn bij het plassen (dysurie): dit is het gevolg van de zwelling van de blaas, de urinestroom wordt minder goed tegen gehouden door het lichaam. Het loopt er makkelijker uit. De plasbuis wordt vrijwel geblokkeerd en het ontstoppen hiervan is een gevaarlijke en zeer pijnlijk proces.
Vaak moeten plassen of urgente noodzaak om te plassen: wanneer een patiënt lijdt aan een blaasontsteking, kan zijn of haar blaas niet dezelfde hoeveelheid urine vasthouden zoals een gezonde blaas kan. Dit leidt tot vaak moeten plassen of een plotselinge behoefte om te urineren. Helaas, tot de blaasontsteking is genezen of op zijn minst verlicht, is er niets te doen voor dit verlangen om te urineren.
Noodzaak om ‘s nachts te plassen (nycturie): meestal wordt alleen bij zwangere vrouwen of mannen met prostaat problemen verondersteld dat ze ‘ s nachts moeten plassen. Maar als de patiënt met nycturie begint zonder enige aanwijsbare reden, dan cystitis kan de oorzaak zijn.
Abnormale urine kleur: als de kleur of de consistentie van de urine is in aangepaste of andere manier, moet de patiënt onmiddellijk contact op nemen met hun behandelend arts. Blaasontsteking is een van de vele urineweg problemen die zich presenteert met deze specifieke symptomen.
sterke urine geur: alleen bacteriën kunnen de geur van de urine te wijzigen of verergeren. Daarom moet de persoon een kuur van antibiotica, voorgeschreven door hun arts.

Na dat de diagnose gesteld is en de behandeling tot stand gebracht is, is alles wat de patiënt moet doen het volgen van de voorschriften. In de gevallen van blaasontsteking die genezen kunnen worden door middel van medicatie, duurt de behandeling twee of drie weken. Voor de ongeneeslijke cystitis geld dat na de behandeling de klachten weer terug komen zoals ze waren.

Leave a Reply