Doctor9

Blaasontsteking rugpijn

De urinewegen is normaal steriele . Ongecompliceerde UTI betreft de urineblaas in een gastheer zonder onderliggende nier-, metabole of neurologische ziekten. Cystitis vertegenwoordigt blaas mucosale invasie , meestal door enterische colibacteriën (bijvoorbeeld Escherichia coli ) die de periurethrale vaginale introïtus bewonen en opstijgen naar de blaas via de urethra .

In E coli terugkerende urineweginfecties , piek kolonisatie tarieven van periurethrale gebied 2-3 dagen voor de ontwikkeling van de symptomen van acute cystitis bereik 46-90 % . Gedurende deze zelfde periode , asymptomatische bacteriurie te verhogen van 7% tot 70 % . [8 ]

Omdat geslachtsgemeenschap deze migratie kunnen bevorderen , blaasontsteking komt vaak voor bij gezonde jonge vrouwen . Algemeen urine is een goede kweekmedium . Factoren ongunstig bacteriegroei onder een lage pH ( 5,5 of minder ) , een hoge concentratie van ureum , en de aanwezigheid van organische zuren afgeleid van een dieet dat fruit en eiwitten omvat . Organische zuren verbeteren verzuring van de urine .

Regelmatige en volledige lediging is geassocieerd met een vermindering van de incidentie van UTI . Normaal gesproken een dunne film van urine in de blaas achterblijft na lediging , en alle aanwezige bacteriën worden verwijderd door de mucosale cel productie van organische zuren .

Als de afweermechanismen van de lagere urinewegen mislukken , bovenste luchtwegen of nieren betrokkenheid optreedt en wordt genoemd pyelonefritis . Afweer van de gastheer op dit niveau zijn onder andere lokale leukocyten fagocytose en renale productie van antilichamen die bacteriën doden in de aanwezigheid van complement . Voor meer informatie over dit onderwerp, zie de Medscape Reference artikelen Scherpe Pyelonephritis en Pathofysiologie van gecompliceerde urineweginfecties .

Leave a Reply