Gebroken4

Blaasontsteking bij ouderen

Ongecompliceerde urineweginfecties zijn veel vaker voor bij vrouwen dan mannen als voor leeftijd . Een studie van de Noorse mannen 21-50 jaar toonde een geschatte incidentie van ,0006-0,0008 infecties per persoon – jaar, vergeleken met ongeveer 0,5-0,7 per persoon – jaar op dezelfde leeftijd van vrouwen in de Verenigde Staten .

De grootste groep patiënten met UTI is volwassen vrouwen . De incidentie van UTI bij vrouwen neiging toe te nemen met toenemende leeftijd . Verschillende pieken boven de basislijn corresponderen met specifieke gebeurtenissen , waaronder een verhoging van de vrouwen 18-30 jaar ( in verband met – coïtus zogenaamde honeymoon cystitis – en zwangerschap ) .

De tarieven van de infectie zijn hoog bij postmenopauzale vrouwen als gevolg van blaas-of baarmoederverzakking veroorzaken van onvolledige lediging van de blaas , verlies van oestrogeen met daarmee gepaard gaande veranderingen in de vaginale flora (met name verlies van lactobacillen ) , die periurethrale kolonisatie toelaat met gramnegatieve aërobe, zoals E coli , en hogere waarschijnlijkheid van gelijktijdige medische ziekte , zoals diabetes .

Pasgeborenen , jongens iets vaker dan meisjes met UTI te presenteren als deel van een gram- negatieve sepsis syndroom. De incidentie in – voorschoolse leeftijd kinderen is ongeveer 2 % en is 10 keer vaker voor bij meisjes. UTI komt voor bij 5 % van de schoolgaande meisjes , maar het is zeldzaam in schoolgaande jongens .
prognose

Leave a Reply